Sessió d’Educació Emocional per a mares i pares de cicle mitjà i cicle superior

El passat 19 de maig va tenir lloc la sessió adreçada a les mares i pares dels alumnes del Taller d’Educació Emocional de 3r, 4t, 5è i 6è de primària.

Sessió pares_2

En total, vint persones van assistir a la sessió amb un gran interès per conèixer i aprendre nocions bàsiques per treballar l’educació emocional en l’àmbit familiar.

 

Sessió pares_3

En aquesta ocasió, van ser els pares i mares i no els nens els que van realitzar una sessió d’educació emocional, amb les activitats i reflexions que suposa aquesta activitat.

L’objectiu d’aquesta trobada va ser doble: d’una banda, aportar als pares una experiència vivencial a través de la qual poder conèixer les activitats i el tipus de treball que es realitza setmanalment amb els seus fills. En aquest cas, els pares van participar en un seguit d’activitats que prèviament havien realitzat els nens. De l’altra banda, es volia completar aquesta vivència amb propostes d’acompanyament per a pares, per tal d’enfortir des de casa allò que els nens i nenes ja han après en el taller i ajudar-los a generalitzar-ho en altres contextos.

Durant la sessió es van tractar de com ens afecten les emocions en el nostre dia a dia i com influeixen en els nostre pensament i en la nostra conducta.

Del conjunt d’activitats que es Sessió paresvan realitzar destquem:

  • La utilitat de les emocions.
  • Termòmetre emocional (Roda de pares).
  • Com es genera una emoció?
  • Ens centrem en les accions: Estils agressiu, passiu i assertiu.
  • Proposta en vídeo: Resoldre els enigmes que plantegen els fills a través del seu treball de role-playing.

La valoració dels terapeutes del Taller sobre aquesta sessió és molt positiva, tant per l’alta assistència de pares i mares com per la seva implicació i motivació en totes les activitats que se’ls va proposar. Va resultar agradable conèixer els pares dels nens amb qui treballem setmanalment i entendre per què aquests estan fets de tan bona pasta

Arxivat a Cicle Mitjà (8-10 anys), Cicle Superior (10-12 anys), Educació Primària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: