Sessió d’Educació Emocional per a mares i pares

El passat dijous 24 de maig vam realitzar la sessió per a mares i pares d’Educació Infantil i Cicle Inicial.

Per relaxar-nos vam iniciar la sessió amb un bon repertori de massatges, tal i com fan, els nostres fills i filles en els tallers.

Massatges ordinador, massatges pizza i massatges dutxa ens van servir per relaxar-nos, trencar el gel i començar la sessió amb bon peu.

Tot seguit vam escoltar amb molta atenció el conte Quina rebequeria! que la M. Creu ens va explicar per il·lustrar com podem treballar l’autocontrol dels més petits.

 

quina-rebequeriaquina-rebequeria_2

i ensenyar-los com superar situacions de frustració i arribar a la calma.

Mitjançant aquest conte vam poder aprendre que tots tenim dret a enfadar-nos quan per algun motiu les coses no ens surten com ens agradaria, però és molt important conèixer estratègies per gestionar els estats d’ira i enuig i tancar dins d’una capseta el petit monstre vermell que tots portem a dins. La ràbia és una emoció bàsica que compleix la seva funció però és necessari ensenyar als infants a gestionar-la de manera adequada perquè no ens perjudiqui a nosaltres mateixos.

Al llarg del curs en les sessions amb els nens i nenes tant la M Creu com la Meritxell han anat treballant les diferents emocions des de la ràbia, la por, l’alegria … fins a la tristesa i les formes de gestionar-les per tal de desenvolupar competències emocionals que després els seran molt útils tant per al seu rendiment acadèmic com per a la vida en general.

IMG_4451

També vam parlar del patrimoni emocional que tots tenim, d’aquelles vivències i experiències que ens han deixat emprenta i de la importància de compartir-ho amb els més petits de la casa. Ells saben definir molt bé el que és la felicitat: “estar molt content + estar molt content + estar molt content…”

IMG_4454

Evocar situacions, llocs, olors, sensacions que ens transporten a estats de felicitat, petits moments de benestar personal pot ser també un bon recurs per treballar amb família: “la felicitat i benestar personal es troba a l’interior nostre i no en les coses materials”. Ensenyar als nostres fills i filles a gaudir d’aquells petits moments i compartir-ho és molt important per al seu futur benestar.

Totes aquestes tècniques (massatges, gestió de les rebequeries, benestar personal,…) les podem treballar en família.

IMG_4460

 

 

 

 

Arxivat a Cicle Inicial (6-8 anys), Educació Infantil (3-6 anys), Educació Primària, Notícies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: