Activitats 3r trimestre Educació Infantil

Aquest darrer trimestre hem treballat la consciència emocional i el reconeixement d’emocions a partir de quadres artísticament reconeguts i hem compartit les emocions que ens despertaven identificant-les i posant-los nom.

Elmer

A través del personatge d’Elmer i explicant la seva història, hem observat el respecte i valor a la diferencia que ens proporciona autonomia emocional, reforça la pròpia autoestima i fomenta les habilitats socials i de relació. Cadascú va pintar i decorar el seu propi Elmer de manera que el va fer únic i especial.

Hem seguit aprofundint i creant hàbits en tècniques de relaxació a través del cos i la respiració ja que és una gran eina de regulació emocional. Hem realitzat activitats de Mindfulness i de tacte afectiu com per exemple massatges i aromateràpia amb olis essencials. És interessant començar així perquè predisposa a realitzar la resta d’activitats des d’un estat de més serenitat i calma.

L’expressió emocional l’hem potencial a través de la mímica on, portant unes imatges emocionals enganxades a l’esquena, havíem de demanar ajuda als companys i companyes que, mitjançant la gestualitat, havien d’expressar quina era per tal que ho poguéssim endevinar.  Una altra activitat d’aquest estil destinada a l’expressió corporal emocional va ser a través de pintar-nos la cara (van gaudir-ho molt!) escollint una emoció i representar-la.

 

Per clausurar el curs hem construint “El cofre de l’agraïment” on cadascú ha creat el seu on dipositar les vivències positives del dia a dia i poder retrobar records agradables que augmentin el benestar sempre que calgui. És un recurs per potenciar les emocions positives i reforçar l’autoestima.

 

Per acabar, animaria a les famílies a seguir potenciant la relaxació, ja sigui a través d’exercicis de respiració mitjançant el joc, massatges o música relaxant. És recomanable establir-ho com a rutina ja que en aquests moments els i les alumnes tenen l’hàbit adquirit. Per altra banda animar-los a omplir el cofre de l’agraïment i a seguir practicant les eines de regulació apreses com la tècnica de El semàfor o de La tortugueta.

Aquesta cançó que explica com practicar la tècnica:

https://youtu.be/ssg1AULIWjs

Arxivat a Educació Infantil (3-6 anys)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: