Activitats 3r trimestre Cicle Inicial

Aquest darrer trimestre hem seguit aprofundint i creant hàbits en tècniques de relaxació a través del cos i la respiració ja que és una gran eina de regulació emocional. Hem realitzat activitats de Mindfulness i de tacte afectiu com per exemple massatges i aromateràpia amb olis essencials. És interessant començar així perquè predisposa a realitzar la resta d’activitats des d’un estat de més serenitat i calma.

arbre emocions

Hem repassat i ampliat vocabulari emocional jugant al joc de “El penjat” i ens hem endinsat en emocions concretes com la frustració mitjançant el visionat d’un episodi animat i hem trobar recursos de gestió i regulació.

 L’expressió emocional l’hem potencial a través de la mímica on cadascú escollia una emoció i representava mentre la resta havia d’endevinar de quina es tractava. Vam pintar-nos la cara per ajudar-nos i els va agradar molt!

Hem treballat habilitats socials a través d’una activitat sobre l’assertivitat i els estils comunicatius mitjançant un joc de roll-playing per tal de millorar en la resolució de conflictes amb una millora comunicativa. També en aquest àmbit, hem practicat la figura del cuidador aprenent a tenir cura de l’altre i per altra banda, a rebre i deixar-nos cuidar.

Semàfor emocions

Per clausurar el curs hem construint “El cofre de l’agraïment” on cadascú ha creat el seu on dipositar les vivències positives del dia a dia i poder retrobar records agradables que augmentin el benestar sempre que calgui. És un recurs per potenciar les emocions positives i reforçar l’autoestima.

Tortuga

Per últim, animaria a les famílies a seguir potenciant la relaxació, ja sigui a través d’exercicis de respiració mitjançant el joc, massatges o música tranquil.la. És recomanable establir-ho com a rutina ja que en aquests moments els i les alumnes tenen l’hàbit adquirit. Per altra banda animar-los a omplir el cofre de l’agraïment i a seguir practicant les eines de regulació apreses.

 

Arxivat a Educació Primària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: