Activitats realitzades – 1r trimestre Taller d’Educació Infantil

Durant el primer trimestre, tant a P4 com a P5, hem començat per fer unespresentaciones conscientes”: qui sóc forma part de la costra identitat, tot dient el nom que teníem en un collaret amb lletra de pal, hem prestar una escolta atenta i plena a cadascú del nosaltres.

Hem definit l’Educació Emocional com el fet de sentir amb el cor, pensar bé i actuar per a una bona convivència. Tot així ho hem acompanyat amb els gestos.

EI_PolEI_Nina

La relaxació, la calma, el silenci, han estat present en nostres les sessions, per trobar un moment per centrar-nos que ens convidi a gaudir i aprofitar la sessió, així com les respiracions conscients.

Les caricies i els massatges ha estat un itinerari central del taller, on uns guants daurats, un ventall verd i una tela rosa brillant, ens ha servit per cuidar-nos a nosaltres mateixos i cuidar als nostres companys i companyes.

Hem treballat emocions bàsiques com la tristesa i l’alegria. Les hem contextualizat en moments concrets, diversos i diferents de cada infant. Els hem fet conscients que tant l’alegria com la tristesa són necessàries i cal expresar-les amb riures o somriures, expressió de l’alegria, o amb el plor, com expressió de la tristesa; demanant ajuda si cal per parlar i expressar sense violència allò que necessites i volem, a vegades possible, a vegades impossible o a la espera de poder-ho aconseguir en un altre moment, i per tant, consensuable o negociable, si ens sentim tristos.

EI_Juntes

Hem expresat en paraules i amb el cos les dues emocions. Hem fet de cargols tristos i cargols contents, uns recolzant-se amb ells meteixos i quedant-se a dins de la closca, i contents caminant i treient les banyes.

EI_Jan

EI_Nahum

 

EI_Rotllana_Gimnàs

 

Seguirem treballant la consciència i regulació de les emocions durant el 2n trimestre.

Bones festes a tothom!!  Mª Creu Royo. Mestra i Educadora Emocional

Arxivat a Educació Infantil (3-6 anys)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: