Activitats realitzades – 1r trimestre Taller de Cicle Inicial

Hem fet una introducció a les emocions; quines són les bàsiques, per què ens serveixen, quan apareixen. Hem generat diàleg a partir de contes i de compartir experiències pròpies. Hem dibuixat Què són per a mi les emocions i hem visionat un clip on apareixen diferents situacions on els personatges reaccionen emocionalment. Hem identificat emocions en rostres i els infants han
expressat diferents emocions mitjançant l’expressió facial.

Ens hem iniciat en la relaxació. A cada sessió fem uns minuts de relaxació a l’inici seguint un petit ritual: encenem una espelma, posem musica suau, respirem com si tinguéssim un globus a la panxa i s’estiren o troben una postura que els resulti còmoda. Hem escoltat la relaxació de la granota per trobar la calma i hem fet massatges, alguns els faig jo individualment i altres entre ells.

I a cada taller, anotem quina emoció estem sentint amb més força i ho anotem en una graella amb gomets de diferents colors
segons l’emoció.

Hem experimentat la música i les emocions a través del cos. Escoltem tipus de música diferents que ens demanen moure’ns i sentir-nos de maneres diverses tan sols canviant de cançó. Veiem com hi ha eines molt potents (com la música) que ens ajuden a expressar-nos emocionalment i a través del cos.

Vam parlar de l’emoció de la por i vam compartir allò que ens feia por veient que tots tenim pors i que allò que per algú fa por, per un altre no. Vam escriure i/o dibuixar allò que ens feia més por i ho vam llençar al caçapors que s’emporta les pors que ja no fan falta.

A cada sessió, tanquem compartint un desig, una il·lusió o allò que ens agrada i ens fa estar alegres i contents per tal de potenciar emocions positives.

Advertisement
Arxivat a Cicle Inicial (6-8 anys), Educació Primària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: